В търсене на баланс

В търсене на баланс

Прочит: Еклисиаст 3:1-8

 

„Горко на вас, книжници и фарисеи, лицемери! Защото давате десятък от джоджена, копъра и кимиона, а сте пренебрегнали по-важните неща на закона – правосъдието, милостта и верността, но тези трябваше да правите, а онези да не пренебрегвате.“

(Матей 23:23)

 

Когато съпругът ми бил малък, негов съсед имал форд. Господин Рийвс редовно го пробвал. Карал известно време и изведнъж натискал спирачките. После излизал и гледал следите на пътя. Накрая лягал под колата, за да регулира със специален ключ. Това се повтаряло, докато спирачките се балансират напълно.

И ние често губим баланс при толкова напрежение в живота. Семейството, църквата, работата, обществото се борят за нашето внимание. Без да забелязваме, понякога се отдаваме на нещо повече, а друго пренебрегваме. Как да намерим баланса?

Когато са лутам в различни посоки, се опитвам да се фокусирам в правилната: Бог, Който създаде и държи всичко. Само Той може да ми помогне да се стабилизирам. Молитвата и четенето на Библията ми дават мъдростта да подреждам своите приоритети. Когато търся първо Божието царство, откривам правилния баланс.

 

Молитва: Отче, когато изгубим баланс в живота си, обърни ни към Себе Си и към Своята мъдрост. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ми дава баланса, от който се нуждая.

Трейси Кръмп (Мисисипи, САЩ)

 

Да се молим за: АВТОМЕХАНИЦИТЕ.