Гледай към Исус

Прочит: Матей 14:22-33

 

„Прати от височината, взе ме, извлече ме от големи води.“

(Псалм 18:16)

 

Майка ми почина, когато бях на двайсет години, без да може да се радва на петте ми деца. Тя беше щастлива баба на 22 внучета и обичаше да бъде с всяка от дъщерите си, както и с техните съпрузи, когато се раждаше ново бебе. Освен това им плетеше красиви дрешки. Винаги беше готова да помогне при нужда.

Мама ми липсваше много, когато с мъжа ми се оженихме и обвинявах Бога, че ми я е отнел твърде рано. Дълго време се оплаквах от трудностите при отглеждането на децата, вместо да мисля за Исус и Неговото обещание да бъде с мен през трудните моменти.

И в днешния библейски откъс Петър отклони погледа си от Исус. Той гледаше бурята вместо Този, Който можеше да я укроти. Петър щеше да потъне, но когато извика към Исус, Той го избави.

Бурите в живота могат да заплашват да ни погълнат. Но в такива моменти можем да извикаме към Исус, Който ни спасява. Той се интересува от всичко, което ни се случва, въпреки че не го осъзнаваме. Само трябва да отидем при Него с вяра.

 

Молитва: Благодарим Ти, Исусе, че винаги чуваш вика ни за помощ, независимо по кое време на деня или нощта се обръщаме към Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Към бурята ли гледам, или към Този, Който може да я укроти?

Даян Фиган (Австралия)

 

Да се молим за: БАБИТЕ.