Да отделим време

Прочит: Псалм 46:1-11

 

„Млъкнете и знайте, че Аз съм Бог; ще се възвися между народите, ще се възвися на земята.“

(Псалм 46:10)

 

От момента, в който алармата ми звънне, докато си легна вечерта, имам чувството, че не спирам да препускам – между училището, работата и дома си. В малкото спокойни моменти провеждам телефонен разговор или слушам музика. Не е чудно, че в края на деня се чувствам напълно изтощен!

Псалм 46:10 ми напомня, че се нуждая от истинска тишина. Това ме насърчава не просто да съм спокоен, но да не забравям, че всичко зависи от Бога. Дори Исус си вземаше почивка, за да разговаря със Своя Отец.

През годините съм прекарвал време в Близкия изток и съм се удивлявал на верността на нашите приятели мюсюлмани. Каквото и да правят, пет пъти на ден спират, за да се помолят. Уважавам тяхната посветеност на молитвата. Можем да се поучим от тях и да отделяме специално време през деня за Бога – за молитва, четене на Библията, за следване на Христовия пример.

 

Молитва: Боже, Ти си по-важен от земните ни дела. Помогни ни да загърбваме суетата на ежедневието и да отделяме време на тишина за Теб, дори да е кратко. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще намеря тихо време за Бога.

Майкъл По (Флорида, САЩ)

 

Да се молим за: ЗАЕТИТЕ РОДИТЕЛИ.