Да открием посоката

Прочит: Псалм 25:4-11

 

„Твоето слово е светилник за краката ми и виделина на пътеката ми.“

(Псалм 119:105)

 

Когато започнах да нося фитнес часовника, който ми подари приятел, се изправих пред два проблема – как да го зареждам и как да го синхронизирам с мобилния си телефон. Приятелят ми беше задържал опаковката и упътването, затова започнах да търся информация в интернет. За мое учудване, нищо не подсказваше каква марка или модел е часовникът. Едва когато видях от първоначалния му собственик описанието на продукта, разбрах, че изобщо не е такъв модел, какъвто си мислех аз. В крайна сметка, когато въведох правилната информация, успях да го синхронизирам с телефона си и да го използвам пълноценно.

Колко често се опитваме да решим проблемите си сами, без да търсим Божията насока! Понякога се въртим в кръг, също като евреите в пустинята. Както помогна на тях, като им изпрати огнен и облачен стълб, за да ги водят, така Бог иска да води и нас. Ако се молим, четем Библията и следваме водителството на Святия Дух, Той ще ни помогне да намерим пътя, да се отдалечим от грешките в миналото си и да тръгнем към бъдещето с увереност и надежда.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни водиш през това пътуване, наречено живот. Благодарни сме Ти за увереността, че никога няма да ни оставиш. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще остана в правия път, ако следвам Бога.

Арлин Тимбър-Хенри (Свети Мартин)

 

Да се молим за: ЖЕЛАНИЕ ДА ТЪРСИМ ПОМОЩ.