Да познаеш Бога

Прочит: Матей 7:7-12

 

„Искайте и ще ви се даде; търсете и ще намерите; хлопайте и ще ви се отвори.“

(Матей 7:7)

 

Преди повече от 30 години преживях ранна менопауза. Бях майка и работех в банка, а мъжът ми точно тогава беше сменил професията си. Не се съгласих да премина през хормонална терапия, защото се страхувах от риска да получа рак на гърдата. Страдах от много неприятни симптоми. Когато споделих тревогата със сестра си, тя ми предложи да се моля. Аз не се съгласих – защо Бог би отговорил на моята молитва? Та аз дори не ходех на църква. Тя обаче настоя да се моля с вяра, без да мисля за отговора. С Божията помощ станах по-силна и успявах да се справям с неприятностите, като се молех всеки ден. Когато намерих мир, осъзнах колко много ме обича Бог. Започнах да ходя на църква, да посещавам библейски уроци и дори се включих в хора.

През годините Господ е отговарял на много мои молитви. Сега виждам, че съм преживяла чудеса, а сестра ми беше ангел, изпратен от Бога. Колко невероятно е една искрена молитва да те поведе към познанието на Бога!

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за хората, които ни водят при Теб. Благодарни сме, че винаги отваряш вратата, когато хлопаме. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато се изправя пред трудност, ще се моля на Бога.

Шели Ву (Калифорния, САЩ)

 

Да се молим за: ЖЕНИТЕ В МЕНОПАУЗА.