Да пребориш Голиат

Прочит: 1 Царе 17:24-37

 

„Давид каза още: Господ, Който ме отърва от лапата на лъв и от лапата на мечка, ще ме отърве и от ръката на този филистимец. И Саул каза на Давид: Върви; и Господ да бъде с теб.“

(1 Царе 17:37)

 

Когато Давид видя Голиат, реши да се бие за Божия слава и за народа си, но цар Саул се съмняваше в добрия изход на битката, въпреки че всички други се бояха да се изправят срещу такъв противник. Това можеше да обезкуражи младежа, но той се довери напълно на Бога и нищо не го отклони от неговото решение.

Всички имаме своя „Голиат“ – загуба на работа, лоши резултати, проблеми в отношенията, вражда с началници, пандемия. Всичко това може да ни изглежда като непреодолимо препятствие, да ни внушава паника и страх. Но винаги имаме надежда, защото Бог е с нас и като Давид можем да преборим и непобедим противник.

Когато останах без работа през 2015 г., нямах план какво ще правя, а беше трудно да намеря нова работа. Но си припомних примера на Давид и си казах, че Бог ще ми помогне. След време намерих по-добра работа от предишната.

Като Божи деца можем да преодолеем всяко препятствие. Проблемите няма да ни погълнат. Каквото и да се случва, можем да се чувстваме силни, когато Бог е на наша страна. Амин.

 

Мисъл за деня: От нищо няма да се плаша, защото Бог е на моя страна.

Джоузеф Тосин (Нигерия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СИ ТЪРСЯТ РАБОТА.