Да предложим това, което имаме

Прочит: Псалм 118:21-25

 

„Камъкът, който отхвърлиха зидарите, стана глава на ъгъла…“

(Псалм 118:22)

 

Старата ми количка беше ръждясала, а двете ѝ дръжки бяха отново счупени след няколко поправки. Бях готова да я изхвърля, без да съжалявам. Но тогава един близък ми каза: „Има добро колело. Ще ми я дадеш ли?“. Щеше да го използва за неговата, която трябваше да изхвърли заради счупено колело. Зарадвах се, че мога да помогна.

Понякога сме готови да изхвърлим нещо, защото вече не ни е от полза. Приятна изненада е някой да ни каже, че то може да му послужи, защото има нужда точно от него. Понякога си мислим, че и животът ни е безполезен, понеже тялото и умът ни вече не работят както преди. Но винаги можем да открием нови начини да помогнем на някого или да променим нечий ден с една добра дума. Нещо, което смятаме за ненужно, може да е това, от което някой се нуждае. Когато съм разочарована от грешките си, се опитвам да си припомня, че понякога да дадем на някого нещо, което надценяваме или подценяваме, може да е благословение за него. Бог може да използва това, което ние отхвърляме, за да променя света.

 

Молитва: Милостиви Боже, нека Святият Ти Дух ни благославя дори когато се отказваме от нещо, което неправилно смятаме за безполезно. Помагай ни да търсим в другите благословенията, които самите те не виждат. Амин.

 

Мисъл за деня: Това, което отхвърлям, Бог може да използва за добро.

Джонатан Скот (Кънектикът, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ С ОТПАДЪЦИ.