Да тичаш с Исус

Прочит: Йоан 11:25-36

 

„… защото в Него живеем, движим се и съществуваме…“

(Деяния 17:28)

 

Седмици след смъртта на 50-годишния ми брат се чувствах като вцепенен. Времето ми за молитва вече не беше същото. Постоянно отлагах и не можех да спра сълзите си. Много ми беше мъчно.

Брат ми цял живот беше в постоянно движение. Той олицетворяваше казаното в Деяния 17:28 – живееше, движеше се и съществуваше в Божието присъствие.  Проходи на осем месеца, тренираше различни неща, раздаваше огромни прегръдки, молеше се на колене и пляскаше, докато хвалеше Бога. Сега брат ми, който прославяше Създателя с цялото си същество, го нямаше. Чувствах се самотен и изоставен.

Страдаше и общението ми с Бога. Той обаче ме насърчи да се поуча от примера на моя брат, за да преодолея по-леко загубата. Трябваше да общувам с Господ пълноценно – с тяло и с дух. Започнах да тичам. През това време се молех за родителите ни и за моите племенници. В други случаи задавах на Бога въпроси за преждевременната смърт на този толкова близък за мен човек. Докато тичах, усещах ритъма, чувствах подарения ми от Твореца въздух в дробовете си, духът ми се лекуваше.

Миля след миля преживявах Божието присъствие и разбиране. И както Исус обичаше и плака за Своите приятели, така и беше с мен в моята болка и ми дари мир.

 

Молитва: Исусе, благодарим Ти, че ни обичаш и че си ни обещал вечен живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е с мен във всяка стъпка по пътя.

Лий Ан Фостър (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ИСКА ДА СЕ ВЪРНЕ КЪМ БОГА.