Дела на любов

Прочит: Второзаконие 15:7-11

 

„И Господ каза: Самият Аз ще вървя след теб и ще те успокоя.“

(Изход 33:14)

 

С приятелката ми бяхме решили редовно да се разхождаме из сибирското село, където живеехме, и да се молим Бог да ни помогне по най-добрия начин да покажем Неговата любов на нашите съседи. Направихме точно това през една свежа есенна утрин.

Още на другия ден Бог отговори на молитвата ни и съседите започнаха да ни търсят за помощ. Това не се беше случвало преди! Един възрастен човек се нуждаеше от газ за печката. Една жена имаше проблем с кладенеца в двора, а беше сама с трите си деца. За нас не беше трудност да ѝ занесем вода. Друга съседка беше в болница и ѝ трябваха памперси за бебето. Колата на едно семейство се счупи и аз ги закарах с моята.

Това продължава до днес. Хората са благодарни и щастливи, че получават помощ, и с по-голяма готовност слушат за Исус, когато виждат какво носи животът по Неговия пример. Благодарна съм за отговора на нашите молитви, защото можем да носим на хората Божията светлина. Служенето на Бога е радост, а не бреме благодарение на Неговото присъствие и грижа.

 

Молитва: Господи, помогни ни да бъдем Твоите ръце и нозе за хората около нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Ако поискам, Бог ще ми даде възможности да показвам Неговата любов на хората.

Ями Густафсон (Русия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОМОЩТА МИ ДНЕС.