Добър ден за прошка

Прочит: 1 Йоан 2:7-14

 

„Който казва, че е в светлината, а мрази брат си, той и досега е в тъмнината. Който обича брат си, той пребъдва в светлината; и в него няма повод за съблазън.“

(1 Йоан 2:9-10)

 

Бях млада, когато срещнах бъдещия си съпруг. За жалост, с майка му не се разбирахме и напрежението си личеше в думите и действията ни. Ситуацията не можеше да се разреши и със съпруга ми се разделихме. Това ми нанесе дълбока рана. Но след известно време с него отново се събрахме.

През годините молитвата е укрепвала моята вяра и ми е давала по-дълбоко разбиране за смисъла на живота. Молитвата беше и в основата на сдобряването ми с моята свекърва. Сега тя е болна и страда от деменция. Когато се моля, аз искам Бог да ѝ дари милост и прошка.

Молитвата за моята свекърва ми помага да чувствам присъствието на Святия Дух, освобождава ме. Бог ми дарява чувство за мир, защото „тъмнината преминава и истинската светлина вече свети“ (1 Йоан 2:8). Всеки ден е добър за прошка. Всеки ден е възможност да живееш в светлината на Божията неизмерна любов и милост.

 

Молитва: Боже на милостта, отваряй сърцата и умовете ни, когато се молим: „прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници“ (Матей 6:12). Давай ни вяра и смелост да устояваме в това. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще простя на другите, защото Бог прощава на мен.

Луз Ангела Галеано М. (Колумбия)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА, КОИТО СА РАЗДЕЛЕНИ.