Духовен безпорядък

Прочит: Йеремия 4:14-18

 

„Йерусалиме, измий сърцето си от зло, за да се избавиш; докога ще стоят в теб лошите ти помисли?“

(Йеремия 4:14)

 

Собствениците на сградата, в която живеех под наем в продължение на четири години, решиха да я затворят. Докато със съседите се изнасяхме, се чудех как са могли да натрупат толкова неща в един апартамент. В моя нямаше много предмети, но имаше достатъчно място за приятели, които ми гостуват. Ако бях напълнила апартамента с мебели, къде щяхме да хапваме заедно, да танцуваме или да играем любимите си игри?

Макар че не обичам да колекционирам вещи, трупам други ненужни и опасни неща, но в сърцето си – недоволство, остри думи, лицемерни мисли. То се е изпълнило с тях дотолкова, че няма достатъчно място за Бога и за хората. Ако не позволя на Святия Дух да премахне всичко ненужно, ще си живея като в тясна стая, без възможност да раста духовно.

Бог иска да е близо до нас, да бъде винаги в живота ни, за да се радваме на Неговото присъствие. Не е лесно да изхвърлим ненужното от сърцето си, но когато го сторим, ще живеем пълноценно, така, както Той иска.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни обичаш толкова много, че влизаш в препълнените ни със земна суета сърца, за да ги изчистиш и да пребиваваш в тях. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво трябва да изчистя от сърцето си, за да освободя място за Бога?

Меган Андерсън (Индиана, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ ДОМОВЕТЕ СИ.