Единство

Прочит: Ефесяни 4:1-13

 

„… така и ние, мнозината, сме едно тяло в Христос и всеки от нас сме части, един на друг.“

(Римляни 12:5)

 

Преди много години футболният ни отбор загуби с 0:3 в първото полувреме. Когато се събрахме около треньора, започнахме да се обвиняваме взаимно. Той не обърна внимание на всичките ни оплаквания, а вместо това подаде на капитана една метла, направена от много плътно събрани тънки пръчки, и му каза да я счупи. Всички гледахме как това момче, което всички уважавахме, се опитваше многократно без резултат. Накрая я върна на треньора. Оглеждайки всички, той ни обясни, че силата е в единството. Каза ни да работим заедно и във второто полувреме ние играхме с подновена сила, наваксахме и накрая победихме.

Мисля, че Святият Дух иска да ни даде същия урок. Ефесяни 4:6 ни напомня, че има един Бог и Отец на всички. Той иска всички вярващи да са едно. Ние сме Негови деца. Въпреки различията си всички християни могат и трябва да работят заедно, за да разпространяват Благата вест.

 

Молитва: Господи, помогни ни да загърбим различията си и да работим заедно с всички християни по света, като Ти служим и Те прославяме. Амин.

 

Мисъл за деня: Има един Бог и Отец на всички.

Самюъл Яли Итума (Нигерия)

 

Да се молим за: ЕДИНСТВО В ЦЪРКВАТА.