Едно различно чудо

Прочит: Исая 41:1-10

 

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“

(Исая 41:10)

 

Преди години моя приятелка претърпя катастрофа. Лекарите установиха, че има травма на гръбнака и ще остане парализирана от гръдния кош надолу. Когато отидох да я видя, тя ме увери, че състоянието ѝ няма да остане такова, защото Бог ще извърши чудо.

Оттогава тя ходеше на терапия и полагаше всички усилия да се държи, очаквайки чудото. Вярата ѝ никога не отслабна, въпреки че целият ѝ дом претърпя ремонт, за да отговаря на състоянието ѝ. Тя имаше малко магазинче пред къщата, в което продаваше ръчно изработени предмети. Един ден отидох да го разгледам. Сред стоките бяха красивите ѝ обувки на висок ток. Разплаках се – разбрах, че е приела съдбата си.

Очакваното чудо не се беше случило, но аз се питах дали ще се случи друго – на приемането и вярата. Вярата на моята приятелка остана силна въпреки всички обстоятелства. Каквото и да се случва, Бог никога не ни оставя сами. Понякога това е най-голямото чудо.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за Твоето присъствие в живота ни и за уверението, че никога не сме сами. Благодарим Ти за Твоите чудеса и за вярата, че ни обичаш и приемаш. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще търся неочакваните Божи чудеса.

Грейс Еперсън (Мичигън, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА ПАРАЛИЗИРАНИ.