Ела, какъвто си

Прочит: Йоан 3:16-18

 

„Понеже Бог не е пратил Сина Си на света, за да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него.“

(Йоан 3:17)

 

На билборд на близката магистрала имаше млада мюсюлманка с покрита глава. Надписът гласеше: „Ние приемаме всички“. Запитах се с нотка на обида: „Защо настояват за приемането на исляма?“. Тогава Исус проговори на сърцето ми: „Аз приемам всички“. Това ме накара да се замисля. Почувствах тъгата Му от това, че не съм истински Негов ученик, а мисля фанатично.

Исус е безпристрастен. Той безрезервно приема всеки човек независимо от религията и обстоятелствата, при които живее. Но аз като фарисеите търсех допълнителни изисквания, които хората да изпълнят, за да бъдат приети и обичани от Него. Бог дълбоко обича и цени всеки човек и Неговият Син плати цената за спасението на всички.

Господ ни кани при Себе Си такива, каквито сме. В Неговата безкрайна любов и приемане има изкупление, прошка и мир. Това е добра вест за всички!

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти, че ни приемаш, каквито сме. Открий всичките ни предразсъдъци, за да се разкаем и да променяме сърцата си, за да се уподобяваме на Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Исус гледа на всички с любов.

Дона Гър (Орегон, САЩ)

 

Да се молим: ДА ЦЕНИМ ВСИЧКИ ХОРА, КОИТО СРЕЩАМЕ.