Забрави миналите си грешки

Прочит: Исая 43:16-21

 

„Не си спомняйте предишните неща, нито мислете за древните събития.“

(Исая 43:18)

 

Няколко години след като завърших инженерни науки, се молех и постех Бог да ми помогне да ме приемат на работа в една международна компания. Той ми отговори и ми предложиха прекрасна възможност, но не беше това, на което се надявах. Наивно отказах работата.

Годините се занизаха и аз гледах назад със съжаление. Осъзнах, че съм пропуснал прекрасна възможност. Започнах да се мисля за неудачник, защото едва се задържах на другата си работа, а трябваше да храня семейството си.

Когато отворих Библията, тя ми проговори. Реших да забравя миналите си грешки и да продължа напред. Бях научил уроците си. Реших да вярвам в Божите обещания и това ми даде нови сили.

Ако живеем в миналото, можем да пропуснем много възможности. Можем да се учим от миналите си грешки, но не бива да оставаме там. И другото е вярно – добре е да се радваме на миналите си успехи, но не може да разчитаме твърде много на тях. Бог винаги прави нещо ново и ако възлагаме надеждите си на Него, ще се радваме на прекрасните неща, които ни очакват.

 

Молитва: Боже, давай ни мъдрост да не сме погълнати от миналите си грешки. Лекувай раните ни и ни дарявай нови неща в живота. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог винаги прави нещо ново за мен.

Амобичукву Дуруаку (Нигерия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА В ПЛЕН НА МИНАЛИТЕ СИ ГРЕШКИ.