Заедно

Прочит: Матей 18:15-22

 

„Желязо остри желязо; така и човек наостря лицето си срещу приятеля си.“

(Притчи 27:17)

Това, че се присъединих към групата за здравословен живот в нашата църква, истински ме промени. Понякога съм се чувствала самотна в стремежа си да се храня и да живея по-рационално. Докато слушах историите на другите, осъзнах, че преминават през същото.

Една жена разказа как избягва храни, които провокират нейния рефлукс. Друга сподели за пристрастеността си към сладко. Чух и разказ за борба с булимията. Всички се опитвахме да се справим със срама, вината и усещането за провал. Но докато разказвахме за своите битки и се поучавахме заедно от Библията, откривахме, че можем да поверим проблемите си на Исус и да повярваме, че Той има силата да ни промени. Бяхме решени да си помогнем в този процес.

Научихме също, че няма бърз начин да се справим с подобни изпитания. Това е път, който трябва да извървим заедно с Исус. Историите ни се различават, но всеки грях ни отделя от Бога и ни кара да се чувстваме самотни. Дарът на църквата е, че можем да се съберем като общност от грешници и да открием насърчение и взаимност.

 

Молитва: Небесни Отче, давай ни смелост да споделяме проблемите си с другите. Дай ни мъдрост и любов към хората в нужда. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог не иска да страдаме сами.

Тереза Тот (Илинойс, САЩ)

 

Да се молим за: ХРИСТИЯНСКИТЕ ГРУПИ ЗА ХОРА С ПРОМЛЕМИ.