Запомнени думи

Прочит: Псалм 23:1-6

 

„Защото Божието слово е живо, действено…“

(Евреи 4:12)

 

Когато бях в пети клас, посещавах селско училище, в което имаше само една класна стая. Веднъж годишно имахме ден на талантите и там се състезавахме по четене и краснопис. За да се упражняваме, ни даваха да преписваме някакъв текст. Онази година ни дадоха Псалм 23. Преписвах го отново и отново, надявайки се да получа награда, но и печелейки нещо много по-ценно.

Години по-късно бях омъжена и очаквах първото си дете. Колкото повече наближаваше времето на раждането, толкова повече се притеснявах. Молех се на Бога да е с мен и детето ми да е здраво. В болницата си спомних целия Псалм 23, без да съм си го преговаряла толкова години. Но в пети клас го бях писала толкова пъти, че се беше запечатал в ума ми! Сега Бог използваше неговите думи, за да ми даде сигурност и мир. В онзи момент почувствах силно Неговото присъствие. Знаех, че живея ли, умирам ли, съм в Неговите ръце и всичко ще бъде наред.

Това преживяване винаги е било в сърцето ми и ми е давало увереност. С годините съм запомняла още много библейски стихове, чрез които Бог ми е говорил.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти, че ни говориш чрез Своето слово и че така чувстваме Твоето присъствие, водителство и любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Библията е Божият глас към мен.

Мона Канида Брауер (Мисури, САЩ)

 

Да се молим за: ЖЕНИТЕ, КОИТО ОЧАКВАТ ДЕТЕ.