Започни изцерението

Започни изцерението

Прочит: Псалм 119:25-32

 

„Цялото Писание е боговдъхновено и полезно за поука, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата, за да бъде Божият човек усъвършенстван, съвършено подготвен за всяко добро дело.“

(2 Тимот. 3:16-17)

 

Питах се как може трийсетгодишен човек да има такива болки в гърба. Болката се появи изведнъж. Не знаех какво я е причинило, но ме болеше денем и нощем – докато седях на работното си място, докато приготвях вечеря, докато работех в градината, докато се опитвах да заспя. Отидох на лекар, но всички изследвания, снимки, консултации и лекарства не помогнаха.

Реших да предприема нещо ново – да ходя пеша по 30 минути 30 дни. След седмица болката намаля. В следващите две седмици почти не я усещах. След месец разходки гърбът ми се чувстваше толкова добре, колкото не се беше чувствал от година. Постоянното леко натоварваме раздвижи мускулите ми и премахна неприятната болка.

Всеки изпитва болка в някакъв момент. Понякога тя е емоционална, резултат от лоши думи, предателство, скръб. Когато изпитваме емоционална болка, времето с Бога може да ни изцери. Дори 30 минути дневно с Неговото слово могат да донесат промяна. Както ежедневните разходки излекуваха гърба ми, така и всекидневното четене на Библията може да излекува нашите сърца.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоето слово. Помагай ни да намираме време да размишляваме над него. Амин.

 

Мисъл за деня: Божието слово лекува и прави живота пълноценен.

Кристофър Скот (Вашингтон, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СТРАДАТ ОТ ПОСТОЯННА БОЛКА.