Здрави корени

Прочит: Йоан 11:38-44

 

„Исус ѝ каза: Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мен, макар и да умре, ще живее. Никой, който е жив и вярва в мен, няма да умре вовеки. Вярваш ли в това?“

(Йоан 11:25-26)

 

В градината ми растеше много красив кактус – епифилум. Всички от семейството обичаха да излизат късно вечерта и да се наслаждават на аромата на цветовете му. За съжаление, пожар, причинен от сухото време миналата година, изгори всичките ни растения. Не очаквахме отново да се радваме на епифилума, но когато заваля отново, с изненада открихме нови стъбла. Огънят не беше унищожил корените, които сега даваха нов живот.

Това ме накара да се замисля как Бог чрез Христос ни обновява. Трябва да вярваме и да чакаме с търпение, като нашия епифилум. Дори да пропуснем някоя възможност или отговорите на молитвите ни да не идват, винаги имаме надежда за нов живот, ако сме вкоренени в Христос.

 

Молитва: Господи, помогни ни да вярваме в Теб дори когато не виждаме Твоето присъствие. Давай ни търпение, за да знаем, че можеш да ни вдъхнеш нов живот във всяка ситуация. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Вярвам, че Бог винаги може да оживотворява.

Олая Муива Бенралф (Нигерия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ НАДЕЖДА.