Знаци за Божието присъствие

Прочит: Изход 3:1-12

 

„И Йоан свидетелства, като каза: Видях Духът да слиза като гълъб от небето и да почива върху Него.“

(Йоан 1:32)

 

В един от последните дни от живота на дядо със семейството ми излязохме от хосписа, където той беше настанен, за да се поразходим. Отидохме в един парк, където забелязах няколко плачещи гургулици. Така наричат тези птици. Помислих си: може би Бог ни ги изпраща, за да ни напомни, че продължава да е с нас и да ни помага дори когато скърбим.

Когато се върнахме в хосписа, все още се тревожех, но си бях спомнила, че Бог е с мен. Той се яви на Мойсей в горящия храст, яви се и на мен в онези гургулици и ще продължава да бъде в живота ми. Когато се притеснявам как ще изпълня това, което Бог ми възлага, се оглеждам, за да зърна гълъб. Тези птици винаги ми дават усещане за мир. Напомнят ми, че Господ е с мен и винаги промисля за живота ми.

Той дава на всички нас физически знаци за Своето присъствие. Ако някога се почувстваме далеч от Него, само трябва да се огледаме, за да открием любовта Му.

 

Молитва: Вечни Боже, благодарим Ти, че ни даваш знаци за Своята любов. Отваряй очите ни, за да виждаме тях и всички чудеса, които правиш. Амин.

 

Мисъл за деня: Вярвам, че Бог винаги е до мен.

Катрин Анело (Ню Джърси, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ УТЕХА.