Знаци на надежда

Прочит: Псалм 91:9-16

 

„Понеже той е положил в Мен любовта си, казва Господ, затова ще го избавя; ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.“

(Псалм 91:14)

 

Шофирах сама по магистралата и ми оставаха два часа път. Чувствах толкова силна безнадеждност и такова безсилие, че реших да отбия. Вдигнах ръце към Бога и започнах да се моля. Иска ми се да кажа, че това ме накара да се почувствам по-добре, но не стана така.

Случи се обаче нещо друго. Върнах се в колата и продължиш, а малко по-късно пред мен се появи прекрасна дъга. В този момент сърцето ми се изпълни с надежда. Дъгата ми напомни, че Бог е верен и не се променя, че се радва с нас и е с нас в скръбта ни.

Натоварени с грижи и съмнения, понякога не виждаме какво Господ е направил в живота ни. Онази дъга беше знак за мен – че „Исус Христос е същият вчера, днес и до века“ (Евреи 13:8). Когато викаме към Него, знаем, че можем да разчитаме на Неговите обещания и закрила. Той ще ни насити с благоденствие и ще ни покаже спасение (Псалм 91:15, 16).

 

Молитва: Боже, наш творец и закрилник, благодарим Ти за обещанията от Твоето слово, които ни уверяват в грижата Ти към нас. Нека винаги сме отворени към знаците, които ни напомнят за Твоята любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да се доверя на Божите обещания.

Агуеда Суарес (Доминиканска република)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НАПЪЛНО Е ИЗГУБИЛ НАДЕЖДА.