Избор

Прочит: Римляни 8:31-39

 

„Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот (…) нито височина, нито дълбочина, нито кое и да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ.“

(Римляни 8:38-39)

 

След като се консултирах с няколко лекари, открих каква е диагнозата ми. Докато седях с мама в тесния кабинет, лекарят ми съобщи, че изследванията са категорични – имам неходжкинов лимфом.

Помня, че почувствах надежда и решителност. Страхът беше пуснал корени, но аз реших, че Бог е много по-велик от всяка болест, която може да ме повали – дори рака. Вярвах, че каквото и да се случва, Той ме обича.

По време на едно цяло лято на лечение останах във Филипините с мама, където завърших последната година от колежа онлайн. В някои дни се чувствах по-зле, в други – не толкова, но не се отчайвах, защото всеки нов ден беше нова милост за мен.

Девет години по-късно съм в ремисия. Това, през което преминах, ме научи, че можем да изберем как да се справим с предизвикателствата. Освен това разбрах, че Божията любов е много по-силна от всяка болест, съмнение, тревога и страх.

Когато преминаваме през трудности, можем да ги приемем като възможности да си спомним за Божията вярност. И ако не се сещаме за конкретни моменти от живота си, винаги можем да се сетим за Божията жертва на любов – нашият Спасител Исус.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за безкрайната Ти любов. Помагай ни да не забравяме Твоята вярност, когато преминаваме през изпитания. Амин.

 

Мисъл за деня: Кога Бог е бил верен в моя живот?

Джейми (Орегон, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА С НЕХОДЖКИНОВ ЛИМФОМ.