Избран народ

Прочит: 1 Йоан 3:1-3

 

„Вие обаче сте избран род, царско свещенство, свят народ, народ, който Бог придоби, за да възвестява превъзходствата на Този, Който ви призова от тъмнината в Своята чудесна светлина…“

(1 Петр. 2:9)

 

Тригодишният ми син Хенрик тръгна към мен в църквата видимо разстроен. Когато го попитах какво става, той отговори: „Един човек ме нарече „сладкиш“, но аз не съм сладкиш! Аз съм Хенрик!“. Скрих усмивката си, за да не се обиди, и му обясних, че човекът му е казал мили думи.

Хенрик обичаше името си и не искаше да го наричат по друг начин. Докато се прибирахме към дома, се замислих колко често забравяме „имената“ си. Всекидневно в паметта ни се забиват като гвоздеи всякакви определения – необичан, глупав, недостоен, незабележителен, слаб. Всички тези етикети, които ни лепят, ни карат да забравим как ни определя Бог.

Той казва, че сме избрани, обичани, чисти, свободни, силни, победители, хора с цел, ценни в Неговите очи. Това са само част от определенията, които Господ ни дава. В 1 Петр. 2:9 се казва: „Вие обаче сте избран род, царско свещенство, свят народ, народ, който Бог придоби“. И вие като Хенрик помнете кои сте в Христос и смело го отстоявайте!

 

Молитва: Небесни Отче, помогни ни да не слушаме какво хората казват за нас. Учи ни да възвестяваме Твоята истина, вярвайки, че истината за нас е в Твоето слово. Амин.

 

Мисъл за деня: Нека днес ходим с увереност, знаейки кои сме в Христос.

Рай Ан Онгстад (Флорида, САЩ)

 

Да се молим: ДА СЕ РАДВАМЕ НА ТОВА, КОЕТО СМЕ В ХРИСТОС.