Има надежда

Прочит: Псалм 63:1-8

 

„… понеже Ти си бил помощ за мен и под сянката на Твоите крила ще се радвам.“

(Псалм 63:7)

 

„Едно, две, три…“ – докато проверяващият отчиташе грешките ми, разбрах, че не съм преминала изпита за шофьорска книжка. Толкова много се бях подготвяла. Бях прочела всичко. Бях с изрядни документи и платена такса за изпита. Не спирах да се питам какво се беше объркало.

Не бързах да се прибера, за да съобщя на родителите си. Толкова се ядосах, че реших да не пробвам отново. След година решението ми се промени. През това време попаднах на един стих: „Защото за дървото има надежда, че ако бъде отсечено, пак ще поникне, и че издънката му няма да изчезне“ (Йов 14:7). Осъзнах, че има надежда. Не минах първия път, но трябваше да опитам отново. Явих се за втори път и с Божията помощ успях!

Всички преминаваме през моменти, в които губим надежда. Понякога даваме всичко от себе си и пак не е достатъчно. Но Бог винаги е готов да ни помогне да продължим. Когато сме склонни да се откажем, нека предадем всичко на Бога с надежда, че Той ще ни помогне да се справим.

 

Молитва: Боже на надеждата, призоваваме Те да ни помогнеш във време на нужда. Когато мислим да се откажем, помогни ни да продължим. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато нещата не вървят, ще потърся помощ от Бога и ще опитам отново.

Вимбай Чизарура (Зимбабве)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ПОДГОТВЯТ ЗА ИЗПИТ.