Истинска смелост

Прочит: Исус Навин 1:1-9

 

„Бъди силен и смел…“

(Исус Навин 1:6)

 

Седях сам в нашето бунгало и четях духовни размишления. Не можех да отида никъде заради пандемията. Притеснявах се и дори изпитвах страх, защото повече от месец страдах от силна алергия. А ако не беше алергия, а вирусът?

Докато четях, открих, че Бог казва на Исус Навин – силен и смел войн – три пъти в рамките на девет стиха да бъде силен и да не се страхува. Тези повторени думи ми вдъхнаха смелост. Те ми напомниха, че Бог се грижи и за мен. Тогава още един стих от книгата се закова в ума ми: „Няма да се отделя от теб, нито ще те оставя“. Тези думи също са отправени към всички нас.

Изобилието от негативни новини може да ни изпълни с чувство на страх и безнадеждност, но нека разчитаме на това, което Бог каза на Исус Навин: „Никога няма да те изоставя. Бъди силен и смел“. Това обещание може да ни успокои, за да продължим да живеем нормално с увереността, че не сме сами, защото нашият Бог бди над нас. „Спокойно ще легна и ще спя, защото Ти, Господи, ме правиш да живея в безопасност.“ (Псалм 4:8).

 

Молитва: Прощавай ни, Отче, когато забравяме, че се грижиш за нас, както го правиш сега, в условията на пандемия. Премахни страха ни и ни дай нова увереност. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е до мен и няма да се предам на страха.

Кен Клар (Айдахо, САЩ)

 

Да се молим за: ПО-ГОЛЯМО ДОВЕРИЕ В БОГА.