Какво показвам?

Прочит: Ефесяни 6:10-17

 

„… заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество.“

(Ефесяни 6:10)

 

На терасата имам цветна градина, пълна със саксийни растения. Всяко цъфти в своето време. Всички обичаме да виждаме красиви неща, затова поставяме най-хубавото на видно място. Аз винаги премествам саксиите, за да бъдат цъфтящите растения отпред. Тези, които са без цвят, остават назад, но не са забравени от Бога, защото и за тях Той е определил време.

И в живота ни има сезони на „безплодие“ – ситуации и обстоятелства, които не са красиви. Какво правим тогава? В такива времена какво показваме? Трудностите или силата, която Бог ни дарява, за да ги преодолеем? В Библията Исус ни обещава никога да не ни забрави или остави.

Гледната ни точка е важна. Ситуацията не е толкова грозна, когато се фокусираме върху сигурността, която Бог ни дарява, вместо върху трудностите. Дори когато не чувстваме очакваната от Бога сила, нека помним, че важното е не дали си изгубил силата си, а дали вярваш, че Бог може да те възстанови – отново и отново. Нека показваме силата на Божия Дух, за да дарява Той нов живот в нас и чрез нас.

 

Молитва: Господи, давай ни Своята сила, за да останем вкоренени в Тебе. Пребъдвай в нас, за да показваме Твоята красота и любов на света. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: В трудни моменти ще насочвам погледа си към силата на Бога.

Дийпика Емануел Шагар (Индия)

 

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.