Камъкът е отвален

Камъкът е отвален

Прочит: Матей 28:1-10

 

„Няма Го тук; защото възкръсна, както и каза. Елате и вижте мястото, където е лежал Господ.“

(Матей 28:6)

 

В един ден от лятната ваканция след първата година на сина ми в гимназията се обадиха, за да ни съобщят, че негов приятел и съученик – Каси – е починал. Беше се удавил в близкото езеро. Семейството ни беше в шок – живеем в малък град и бяхме близки със семейството на Каси. В първия ден след научаването на ужасната новина се опитахме да помогнем на сина си. На следващия ден обърнахме специално внимание на по-малките си деца, за да им помогнем да разберат случилото се.

Докато приготвях кекс за семейството на Каси, най-малкият ми син, който беше на четири, ме попита: „Мамо, а защо не му намерят камъка?“. „Кой камък?“ – не разбрах аз, а той просто отвърна: „На Каси. Нали като намериха камъка на Исус, Него Го нямаше там!“.

Въпросът на сина ми ми помогна да си припомня, че Исус победи смъртта. Каси също беше преминал през смъртта и сега беше с Бога. Това успокои сърцето ми и ми донесе мир. Знаех, че благодарение на Исусовата победа ще видим отново Каси. Сега при всяка загуба си припомням, че Исус е победил смъртта. Слава да бъде на Бога!

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за дара на вечния живот, който ни даваш чрез Исус, Който победи смъртта и остави гроба празен. Молим се в Неговото име. Амин.

 

Мисъл за деня: Благодарение на Исусовата победа над смъртта имам вечен живот.

Шоун Грей (Уайоминг, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СКЪРБЯТ ЗАРАДИ СМЪРТТА НА ПРИЯТЕЛ.