Където и да отиваме

Прочит: Исус Навин 1:1-9

 

„Господ е светлина моя и избавител мой – от кого ще се боя? Господ е сила на живота ми; от кого ще се уплаша?“

(Псалм 27:1)

 

Църквата ни основа ново служение – преподаване на английски като втори език. На мен ми възложиха да интервюирам студенти, подходящи за този работа. След като кажеха откъде идват, аз ги питах какво от родното им място им липсва. Няма да забравя разговора си с едно момиче от Боливия. Със сълзи в очите тя сподели, че ѝ е мъчно за родителите и семейството, но бързо добави: „и планините“. Тогава разбрах, че момичето преживява тежко раздялата с родината си.

В днешния библейски прочит четем, че след като Мойсей умря, Бог  каза на Исус Навин, че той ще поведе народа към Обещаната земя. Някои от израилтяните напускаха единствения дом, който познаваха. Бог каза на Исус Навин: „Заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ, твоят Бог, е с теб където и да идеш“.

Независимо дали отиваме на ново място, сменяме работата или училището или просто променяме начина си на живот, имаме същото уверение – Бог е с нас. Това обещание ни дава сила да продължим напред.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че винаги си с нас. Помагай ни да възлагаме тревогите си на Тебе, особено във време на промени. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще позволя на Бог да ме води – днес и всеки ден.

Марта Нобъл Максам (Мериленд, САЩ)

 

Да се молим за: ИМИГРАНТИТЕ.