Лоза, която дава плод

Прочит: Йоан 15:1-9

 

„Аз съм лозата, вие сте пръчките; който пребъдва в Мен и Аз в него, той дава много плод; защото, отделени от Мен, не можете да направите нищо.“

(Йоан 15:5)

 

Когато с мъжа ми се преместихме в провинцията, искахме да си насадим лоза и да си правим вино. Консултирахме се с един местен винар, който ни препоръча подходящо за климата грозде, внимателно засадихме лозата, осигурихме напояване и започнахме да се грижим за нея. Пет години по-късно още не успявахме да се радваме на плодове. Гроздовете се оформяха, но есенната суша ги убиваше.

Освен лозата, бяхме засадили и къпини. Те харесваха почвата, обилното напояване и климата. Не след дълго можехме да берем богата реколта от тях. Едно лято събрахме 200 купи! Те просто надделяха над лозата.

Дадох си сметка колко прилича животът ни на нашето лозе. Правим си планове за бъдещето, а срещаме Бога в неочакваното. Ако упорито не желаем да променяме плановете си, ще пропускаме възможностите, които Той ни е приготвил.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за изобилните Ти дарове. Помагай ни да виждаме Твоята ръка, която действа в живота ни, за да знаем, че си истинската лоза и наш извор на живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Получавам нови възможности, когато оставя собствените си планове и се доверя на Божите.

Катрин Джоунс Малоун (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.