Малките радости

Прочит: Еклисиаст 9:7-10

 

„Иди, яж хляба си с радост и пий виното си с весело сърце, защото Бог вече има благоволение към делата ти.“

(Еклисиаст 9:7)

 

Обичам да гледам златните перуански ябълки в градината от задния двор на къщата. Те са толкова плодородни, че не мога да се справя сам с плодовете.  Колкото по-пресни са, толкова по-сладки и ароматни са те. Докато ги бера, си представям хората, на които ще дам от тях.

Тази сутрин видях голям, добре узрял плод, който бях пропуснал при последното бране. Помислих си, че ако някой не го изяде скоро, ще се развали. Слънцето се показваше на хоризонта. Погледнах към небето и почувствах, че Бог ми дава този плод. Седнах в градината с лице към изгряващото слънце и почувствах топлината му по лицето си. Започнах да ям ябълката бавно, за да усетя наситения ѝ вкус. Замислих се за многото благословения в живота си. Изпълнен с Божията любов и доброта, си повторих днешния стих от Еклисиаст: „Иди, яж хляба си с радост“. Какво простичко удоволствие! Никога не съм се наслаждавал толкова на плода от градината си.

 

Молитва: Създателю, Който си извор на всичко добро, ти ни даряваш радост и мир. Най-големите дарове са Твоята любов и присъствието Ти. Благодарим Ти, Господи! Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е добър и щедър.

Хуан Гереро (Колумбия)

 

Да се молим: ДА СМЕ ПО-ЩЕДРИ.