Молитва за другите

Прочит: Ефесяни 6:18-20

 

„И така, увещавам преди всичко да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всички човеци…“

(1 Тимот. 2:1)

 

Наскоро спрях в един ресторант за бързо хранене и там ме обслужи една жена, която носеше на шията си кръстче, направено от пирони. Когато ѝ направих комплимент за оригиналното бижу, тя ми сподели, че от две години се лекува от зависимост. Носела това кръстче, за да ѝ напомня за Божието присъствие в нейния живот.

Аз ѝ благодарих за тази история и ѝ казах, че всяка сутрин се моля за хората, които страдат от зависимости. Въпреки че не се познавахме, се помолихме заедно и продължавам да се моля за тази жена.

В Посланието си до ефесяните апостол Павел настоява църквата винаги да се моли за всички. Чрез молитвата показваме любовта си към хората и ги подкрепяме. Времето, отделено за молитва, е скъпоценно.

 

Молитва: Господи, дай на хората, които се възстановяват от зависимости, силата и подкрепата, от която се нуждаят, за да прекарат още един ден, свободни от дрога и алкохол. На нас дай милост към всички. „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Днес ще се моля за другите.

Майкъл Гуч (Северна Каролина)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ОТ ЗАВИСИМОСТ.