Молитви пред Божия престол

Прочит: Откровение 5:1-8

 

„И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесет и четиримата старейшини паднаха пред Агнеца, като всеки държеше арфа и златни чаши, пълни с тамян, които са молитвите на светиите.“

(Откровение 5:8)

 

Години след смъртта на Исус на остров Патмос Йоан получава особено видение. Той видя небесен престол, Божия Агнец, събранието на светиите и нещо, което бих пропуснал: златни чаши в ръцете на старейшините – молитвите на светиите. Те се издигат пред Божия престол.

Всяка молба, всяко дълбоко желание, всяка застъпническа молитва, всяка сълза се издига пред трона на Бога като тамян. Винаги, когато съм обезсърчен, когато чувствам, че нещата са се объркали, си припомням този образ от Откровение. Бог нежно се грижи за нас и иска да живеем пълноценен живот. Дори не винаги да виждаме Неговото действие, можем да сме сигурни, че молитвите ни стигат до Него и че ще получат отговор по Неговия начин и в Неговото време – за наше добро и за Божия слава.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти за вечния живот, който ни даряваш чрез Своя Син – Исус. Помагай ни да не забравяме за вечността, докато изминаваме житейския си път. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се доверя на Бога за всичко, от което се нуждая.

Стивън Хопкинс (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ОЧАКВА ОТГОВОР НА СВОЯТА МОЛИТВА.