Навигация

Прочит: Псалм 119:105-112

 

„До века няма да забравя Твоите заповеди, защото чрез тях си ме съживил.“

(Псалм 119:93)

 

Няма да забравя първия път, когато използвах навигация в колата – преди повече от 15 години. Отивах на сватбата на дъщеря си в голям град, който се намираше на двеста мили разстояние от нас. Не бях ходил там и реших да си инсталирам навигация. По пътя с жена ми наблюдавахме как пейзажът се променя и става все по-непознат. Често поглеждах към монитора, за да се уверя, че съм на правилния път. В един момент дестинацията се появи – бяхме пристигнали.

Това приключение ми напомни за християнския ми живот. Крайната ни дестинация е Божието царство, а сега сме по пътя, търсейки насоки в Библията. Няма как да не срещаме трудности и изпитания, но ако внимателно следваме Божието водителство, ще пристигнем успешно.

 

Молитва: Помагай ни, о, Боже, да изучаваме внимателно Твоето слово, за да останем на правилния път, водени от Тебе. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Винаги можем да се доверим на Божието водителство.

Кацуо Ишикава (Япония)

 

Да се молим за: СИЛА ДА СЕ ПОКОРЯВАМЕ НА БОЖИЕТО СЛОВО.