Най-важното

Прочит: Исус Навин 1:1-9

 

„Тази книга на закона да не се отдалечава от устата ти; и да размишляваш върху нея денем и нощем, за да постъпваш внимателно според всичко, каквото е написано в нея…“

(Исус Навин 1:8)

 

В двора ни имаше два храста – стари и почти напълно изсъхнали. Времето беше станало горещо и покрай многото друга работа бях забравила да ги поливам. Дали щяха да оцелеят?

Приготвих маркуча и започнах да ги поливам – по два пъти на ден за два дни. Нямаше промяна. Явно щеше да е невъзможно да ги спася. Но на третия ден забелязах, че храстите не изглеждат вече толкова сухи, даже по тях се виждаше зеленина. Продължих с поливането. На четвъртия ден пред себе си имах високи и здрави храсти. Грижата и водата бяха помогнали.

Духовният ми живот също има нужда от грижа. Ако не му обръщам внимание, духът ми ще страда. Както растенията се нуждаят от вода, така и аз имам нужда от духовна грижа всеки ден. Чрез редовна молитва, четене на Библията, слушане на проповеди мога да изграждам жива и силна вяра, която ще устоява дори в моменти на изпитание.

 

Молитва: Боже, помогни ни да обърнем внимание на истински ценното – грижата за духовния ни растеж. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се погрижа за духовния си живот, като изучавам Божието слово.

Джуъл Джонсън (Аризона, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОГО, КОГОТО МОЖЕМ ДА НАСЪРЧИМ ВЪВ ВЯРАТА.