Нашата идентичност

Прочит: 1 Йоан 3:1-3

 

„Вижте каква любов ни е дал Отец, да се наречем Божии деца; а такива и сме…“

(1 Йоан 3:1)

 

Когато бях в колежа, можех да позная колегите си сред многото непознати в автобуса. Студентите от нашия колеж си приличаха по нещо. Може би по облеклото, по начина на говорене или походката. Не мога да кажа точно, но се усещаше.

Почувствах същото нещо след години, когато бях в чужда държава и сред хора с различна култура и националност. Докато се разхождах в един търговски център, една жена зад мен започна да ми говори на моя диалект. Без да се познаваме, тя разбра, че сме от една държава и говорим един и същи език. Вероятно излъчването ми издаваше, че съм филипинка.

Същото се отнася и за идентичността ни в Исус Христос. Заради голямата Си любов Бог ни изкупи и ни прикани в общение с Него. Чрез Христос ние сме Божи деца. Ако приемем тази своя идентичност и живеем според Исусовото учение, хората ще виждат добрите ни дела и ще прославят небесния ни Отец (Матей 5:16).

 

Молитва: Небесни Отче, нека винаги помним Твоята любов, за да живеем по примера на Христос. Нека Те прославяме през всичките дни на живота си. Амин.

 

Мисъл за деня: В Христос аз съм възлюбено Божие дете.

Леи Као Гарсия-Боте (Малайзия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ТЪРСЯТ СВОЕТО ОБЩЕСТВО.