На неочаквани места

Прочит: Псалм 145:17-21

 

„Господ е близо до всички, които Го призовават, до всички, които с истина Го призовават. Изпълнява желанието на тези, които се боят от Него, слуша вика им и ги избавя.“

(Псалм 145:18-19)

 

Само седмица след като се върнах от майчинство, позицията ми беше съкратена. Бях шокирана, обидена и много притеснена за това как със съпруга ми ще се справим с такова предизвикателство. В този момент се учехме да бъдем родители. Как щяхме да преминем през всичко?

На другия ден отидох до магазина с натежало сърце, размишлявайки за бъдещето. Забелязах жена на моята възраст, която ми изглеждаше позната. Когато я попитах как се казва, разбрах, че е сестрата, която ми беше помогнала най-много при раждането. Тя беше много добра и грижовна и бях поискала да дойде и да види дъщеричката ми, но смяната ѝ беше свършила доста по-рано. Това беше оставило в мен известна тъга. Ето че три месеца по-късно, пред кварталния магазин те се видяха.

Това беше най-прекрасният момент, който Бог можеше да ми подари в онзи ден. Бях изплашена и се чувствах сама. В онзи миг осъзнах, че Той чува молитвите ми и е близо. Нашият Създател винаги е до нас и ни помага, дори когато ситуацията изглежда безизходна. Понякога Бог ни говори, когато най-малко очакваме.

 

Молитва: Господи, помогни ни винаги да помним Твоята доброта и вярност. Нека се уповаваме на Теб във време на беда, като знаем, че чуваш нашите молитви. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ме обича и винаги се грижи за мен.

Ейми Кълуел (Алабама, САЩ)

 

Да се молим за: МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ.