Независимо от разстоянията

Прочит: Матей 8:5-13

 

„Стотникът Му отговори: Господи, не съм достоен да влезеш под покрива ми; но кажи само една дума и слугата ми ще оздравее.“

(Матей 8:8)

 

Телефонът звънна, а беше твърде рано за добри новини. Полузаспал, приех обаждането от родителите ми. Сестра ми Мери беше пострадала при катастрофа и сега беше настанена в болница в кома. Бяха ѝ направили мозъчна операция. Щяха да ни кажат повече, ако преживее следващите 24 часа. До края на деня се молех, плачех и виках към Бога. Беше мъчително да знам, че сестра ми е между живота и смъртта, а ни дели един океан. Опитвайки се да се успокоя, прочетох днешния библейски откъс. Стотникът не беше до страдащия си слуга, но Исус го изцери от разстояние. Това ме насърчи, защото осъзнах, че за Бога километрите нямат значение.

Сестра ми оцеля, но още страда от сериозните си наранявания и живее в дома на родителите ни. Все още сме далеч един от друг, но намирам сили в увереността, че вярата не признава граници. Разстоянията не могат да ни разделят нито от нашите близки, нито от Бога, Който ни обича, изцерява и пази.

 

Молитва: Небесни Отче, нека имаме вяра, че чуваш молитвите ни независимо от разстоянията. Бди над нашите близки, които страдат. Амин.

 

Мисъл за деня: Никакво разстояние не може да ни отдели от Бога.

Джони Нелсън (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: ПОСТРАДАЛИТЕ ПРИ КАТАСТРОФА.