Неизчерпаема любов

Неизчерпаема любов

Прочит: Ефесяни 2:4-10

 

„Бог обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби, даже когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, ни съживи заедно с Христос (по благодат сте спасени)…“

(Ефесяни 2:4-5)

 

Седнахме с дъщеря ми на плажа. На пясъка близо до нас играеха момченце и момиченце. Те се скараха и момченцето се затича към жената, с която бяха, викайки: „Тя използва целия пясък!“. С дъщеря ми се засмяхме, защото наоколо беше пълно с пясък.

Когато се замислих, осъзнах, че и аз съм имала подобни абсурдни мисли. Докато преминавах през един труден период, бях убедена, че заради греха ми Божията любов към мен е изчерпана. Беше ми трудно да се освободя от това убеждение. С времето научих, че любовта на Бога е неизчерпаема, много по-необятна дори от морския пясък.

В Псалм 136 псалмистът е толкова уверен в Божията любов и милост, че 26 пъти повтаря „милостта Му трае до века“. Божията любов няма граници или срок на годност. Нищо не може да я накърни или изчерпи. Толкова съм благодарна за това!

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за Твоята безкрайна любов, която прояви, като изпрати Сина Си, за да умре за нас. Нека живеем така, че и другите да я познаят. Молим се: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да сме уверени, че Божията любов към нас е безкрайна.

Бевърли Варнадо (Джорджия, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ПРИЕМАТ БОЖИЯТА ЛЮБОВ.