Неочаквано

Неочаквано

Прочит: Марк 10:35-45

 

„И това ще ви бъде знакът – ще намерите Младенец, повит и лежащ в ясли.“

(Лука 2:12)

 

В продължение на година със сестра ми Чинви планирахме предстоящата сватба на нейния син. Три дни преди важната дата летях от Лагос до Мексико с украсата за цветната нигерийска церемония. Но тогава се случи нещо шокиращо. Приеха Чинви в болница, за да я изследват за бъбречни камъни. Ако диагнозата се потвърдеше, щяха да ѝ направят спешна операция. Слава на Бога, нямаше камъни.

Никога не знаем какво ще се случи в утрешния ден. Дали Мария очакваше дългото пътуване до Витлеем и невъзможността да намери място, където да отседне? Дали можеше да очаква, че бебето ѝ – вечният Цар – ще лежи в ясли? И в Марк 10 учениците на Исус очакваха Той да има земно царство и те да царуват с Него. Те не очакваха да водят живот на лишения и дори да страдат.

Животът ни е белязан от разочарования – провалени сделки, разбити връзки, загуба на любими хора, изгубено работно място, молитви без отговор. Когато нещата не се развиват, както очакваме, нека се доверим на вечния Цар, Който се роди в ясли. Бог винаги е с нас.

 

Молитва: Любящи Отче, усилвай вярата ни, за да виждаме изходен път от трудните ситуации. Амин.

 

Мисъл за деня: При всяка неочаквана ситуация ще търся Божието присъствие.

Нени Анди-Еке (Нигерия)

 

Да се молим за: НОВОБРАЧНИТЕ.