Непрестанно се молете

Непрестанно се молете

Прочит: Псалм 29:1-11

 

„Винаги се радвайте. Непрестанно се молете. За всичко благодарете, защото това е Божията воля за вас в Христос Исус.“

(1 Солунци 5:16-18)

 

Нощта, която прекарах до болничното легло на 92-годишния ми баща, беше тежка. Знаех, че няма да има и минута спокойствие – измерване на температурата, кръвното налягане, апарати, аларма за лекарствата, вземане на кръв. Татко имаше напреднала сърдечна недостатъчност и не можеше да диша заради насъбралата се течност. Докато го гледах как се опитва да си поеме въздух, забравих да се помоля. Когато се сетих, помолих Бог да го излекува. Благодарих Му за баща си и за всичките години, които ми е подарил с него. Тогава, сред целия този шум, почувствах мир.

Понякога сме толкова погълнати от застрашителния бяг на времето, че забравяме да се молим и да прославяме Бога за това, което е направил в нас и чрез нас. Когато сме на ръба, можем да си припомним думите на Павел: „непрестанно се молете, за всичко благодарете“.

 

Молитва: Всемогъщи и милостиви Боже, помогни ни винаги да отделяме време за Тебе, независимо колко шумен и плашещ е светът около нас. Благодарим Ти за мира, който ни даряваш, когато сме с Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Няма да позволя на проблемите да ме отделят от Бога.

Хенри Чайлдрес (Арканзас, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЛЕЖАТ В БОЛНИЦА.