Не се предавай

Не се предавай

Прочит: 1 Царе 17:34-49

 

„Давид каза още: Господ, Който ме отърва от лапата на лъв и от лапата на мечка, ще ме отърве и от ръката на този филистимец. И Саул каза на Давид: Върви; и Господ ще бъде с теб.“

(1 Царе 17:37)

 

Съпругът ми Бил се завърна от лятно къмпингуване с разказ за забавно преживяване. Докато почиствал след вечеря, наблизо се появил гладен енот. Бил толкова се изненадал, че когато енотът приближил, той се отдръпнал. След като осъзнал, че е много по-голям от него, съпругът ми се окуражил. Вдигнал ръце, започнал да ръмжи и прогонил енота.

Докато се смеехме заедно, се замислих, че тази случка ни учи на нещо важно. Понякога попадаме в изненадващи ситуации, които ни карат да се чувстваме, сякаш сме изправени пред невъзможна схватка. Сериозни заболявания, загуба на работа, предателства, зависимости и изкушения – всички тези преживявания ни обезсилват. Въпреки че не препоръчвам да се изправяме пред диви животни, когато попаднем в ситуация като тази, в която попадна Давид, нека не навеждаме глава, да се молим и да бъдем уверени, че Бог ще ни помогне да се справим. Не е нужно да отстъпваме, можем да продължим напред с Божията сила и подкрепа.

 

Молитва: Боже, давай ни сила и смелост, когато се изправяме пред неочаквани предизвикателства. Благодарим Ти, че ни помагаш да продължим с вяра. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е моя сила и крепост.

Моника Андерман (Ню Йорк, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ХОДЯТ НА КЪМПИНГ.