Не се страхувай

Прочит: Второзаконие 31:1-6

 

„… защото Господ (…) няма да отстъпи от теб, нито ще те изостави.“

(Второзаконие 31:6)

 

Работя в Канзас – доста далеч от дома ми, който се намира в централната част на Пенсилвания. След един прекрасен рождествен празник със семейството и приятелите не можех да заспя, защото на следващия ден трябваше да се върна в Канзас. Чувствах се зле, че трябва да оставя близките си и да отида на онова самотно място. Докато лежах буден в леглото, реших да се утеша с Божието слово, затова отворих „Духовна манна“. Стихът беше от Второзаконие: „Бъдете силни и храбри, не бойте се (…) твоят Бог, Той е, Който върви пред теб; няма да отстъпи от теб, нито ще те изостави“. Тези думи проговориха на сърцето ми. Почувствах се по-добре, когато осъзнах, че каквото и да ми носи бъдещето, Бог винаги ще бъде до мен.

Знам, че близките ми ще ми липсват, когато не съм физически с тях, но намирам утеха в това, че Господ е с мен, никога няма да ме остави и ще ми даде сила да издържа, докато се прибера отново у дома.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоето обещание винаги да си с нас. Във време на беда помогни ни да се обърнем към Теб и да приемем Твоя мир. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ще ме утешава при всяко изпитание.

Ерик Геймбър (Пенсилвания, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЖИВЕЯТ ДАЛЕЧ ОТ СВОИТЕ СЕМЕЙСТВА.