Не се тревожи

Прочит: Матей 6:25-34

 

„Не се ли продават две врабчета за един асарий? И пак нито едно от тях няма да падне на земята без волята на нашия Отец.“

(Матей 10:29)

 

Когато с мъжа ми бяхме млада женена двойка, нямахме много пари. Веднъж спешен ремонт ни остави без важни хранителни продукти и това много ме притесни. Седнах на верандата и мълчаливо се загледах в двете ни малки деца, които играеха в двора. Мислех как да осигуря храната за семейството до следващата заплата, но сметките не излизаха.

Изведнъж една кола мина покрай мен и ми свирна. От нея слезе жена, която ме поздрави. Тя ми каза, че предишният собственик ѝ е позволявал да бере от гроздето, с което се прави вино, и попита дали може да си вземе и тази година. Никога не бях виждала тази жена и никога повече нямаше да я видя, но след като си набра грозде, тя ми остави пари – повече, отколкото ми бяха нужни, за да напазарувам. Това за мен беше чудо.

Спомням си за този случай много пъти през годините. С времето съм се научила колко важно е да се доверяваме на Бога, вместо да се тревожим. Можем да намерим радост дори в трудните ситуации.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че винаги промисляш за нас. Води ни, за да показваме Твоята любов на хората по неочаквани начини. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори когато се чувствам безпомощна, ще се доверявам на Божията грижа.

Емили Макколи (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ ДОСТАТЪЧНО ХРАНА.