Не се ужасявай

Прочит: Псалм 121:1-8

 

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“

(Исая 41:10)

 

Когато се събудих една януарска сутрин през 1996 година, открих, че съпругът ми, с когото бяхме заедно от 32 години, е получил удар. Целият ми свят се преобърна. След като прекара два месеца в интензивно отделение, той беше преместен в рехабилитационен център, където ме обучиха как да се грижа за него, когато се прибере у дома. Само две седмици грижа за болния ми съпруг бяха достатъчни да разбера, че не мога да се справя. Помня как седях на дивана напълно изтощена и усещайки се като птица в клетка.

Започнах да търся болногледачи, но те или вече бяха заети, или вземаха твърде скъпо. Накрая една млада жена каза, че може да помогне, и поиска заплащане, което можех да си позволя. Тя дойде същия ден и аз успях да си почина.

Не получих отговор на молитвата си съпругът ми да бъде изцерен, но Бог беше с мен през цялото време. Той почина година по-късно. През онзи януарски ден животът ми се промени напълно, но с Божията помощ преживях още 20 години оттогава. Знам, че никога не съм сама, защото Бог е до мен.

 

Молитва: О, Емануил, благодарим Ти, че чуваш нашите молитви и си винаги с нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори когато светът ми се руши, Бог е с мен.

Б. Бючамп (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: БОЛНОГЛЕДАЧИТЕ.