Никога не сме сами

Никога не сме сами

Прочит: Римляни 8:14-17

 

„Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое и да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ.“

(Римляни 8:38-39)

 

Докато пиша тези думи, светът е залят от новата пандемия. Милиони хора са под карантина, а хиляди  починаха. Изплашени хора се снабдяват със стоки от магазините. Но в това време на страдание трябва да помним, че нищо не може да ни отлъчи от Божията любов. Каквото и да се случва, любовта и грижата на Бога ще прогонят тъмнината.

Господ не обещава, че няма да се сблъскваме с изпитания. Всъщност Библията ни предупреждава, че ще страдаме. Но в Римляни се говори за нашето наследство в Божието царство и за това, че въпреки изпитания ще участваме в Христовата слава.

Днес, докато преминаваме през тъмната долина, изпитваме страх, тревога и несигурност, но нека всеки път, когато тези чувства се появят, си припомняме кои сме – възлюбени деца на Твореца. Можем да извикаме „Авва, Отче“ и Бог ще чуе гласа ни. Бог е по-силен от всичко, което може да се изправи на пътя ни.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че можем да Ти възложим тревогите си. Ти имаш власт над всички страхове. Когато всичко, което можем да видим, е тъмнина, Те прославяме за неугасващата Твоя светлина. Амин.

 

Мисъл за деня: Нищо не може да ни отлъчи от Божията любов.

Алайза Фричи (Флорида, САЩ)

 

Да се молим за: СЕМЙСТВА, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ СВОЙ БЛИЗЪК ЗАРАДИ КОВИД-19.