Обещание за мир

Прочит: 2 Коринтяни 9:6-11

 

„… Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христос Исус.“

(Филипяни 4:7)

 

Откакто съпругът ми Дъг се разболя преди няколко години, се отказахме от някои неща, например да шофираме в сняг. Когато вали в неделя, си правим семейно богослужение. Дъг свири на пианото, заедно четем от Библията и слушаме проповед онлайн.

При едно от тези семейни събирания не можех да се съсредоточа. Цяла нощ беше валял сняг и се притеснявах как ще почистя пред къщата сама. Почти бяхме свършили, когато чухме някакво стъргане в двора. Погледнах през прозореца и какво да видя – две съседски момчета чистеха пред нас. Какъв отговор на моята молитва! Оттогава те започнаха да чистят при всеки снеговалеж.

Филипяни 4:6 ни казва да не се тревожим, но да представяме молбите си пред Бога с благодарност. Този призив идва с обещание – Божият мир. Не бях сигурна, че молитвата ми в онзи ден е била някой да изчисти снега, но оттогава при всеки проблем се моля така: „Господи, знаеш нашата нужда. Благодаря Ти, че ще промислиш за нас“. Отговорът невинаги идва така, както очаквам. Понякога Бог ми показва как мога да се справя сама. Друг път ми изпраща помощ. Но Той винаги промисля.

 

Молитва: Небесни Отче, помогни ни да се доверяваме, че ще промислиш за нашите нужди. Премахвай тревогата от сърцата ни и ги изпълвай с мир. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог знае точно от какво се нуждая днес.

Елизабет Ерландсън (Небраска, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, НА КОИТО ИМ Е ТРУДНО ДА НАПУСКАТ ДОМА СИ.