Оцелостени

Оцелостени

Прочит: Йеремия 18:1-6

 

„Изцели ме, Господи, и ще бъда изцелен; спаси ме и ще бъда спасен; защото с Теб аз ще се хваля.“

(Йеремия 17:14)

 

Изпуснах чашата за причастие! Изплъзна се от ръцете ми и се разби в пода. Бях я взел за малко, но тя беше на църквата. Какво щях да правя? Поболях се от тревога. Събрах парчетата и ги занесох на един местен майстор на глинени изделия. Той ги разгледа, погледна ме и каза: „Това е пълна развалина, но ще видя какво мога да направя. Елате пак следващата седмица“.

След седмица не можех да повярвам на очите си! Майсторът беше сътворил нещо ново от разтрошените парчета. Да, пукнатините се виждаха, но чашата беше възвърнала красотата си и можеше да се използва. Каква по-подходяща метафора от това – чашата за причастието, в която се сипва виното, символизиращо Христовата кръв, сега беше в пукнатини, напомняйки ни, че и ние можем да бъдем отново оцелостени!

И ние сме били пречупени и носим белези от това, но когато поверим на Бога разбития си живот, ще открием прошка и възстановяване. Неговата чудна благодат, изявена в Христос, ни събира отново, за да бъдем освободени и изпълнени със сила за Божието царство.

 

Молитва: Милостиви Господи, благодарим Ти, че чрез Твоите рани ние сме изцелени и оцелостени. Давай ни сила, за да Ти служим всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Христос избра да бъде наранен, за да ни направи цялостни.

Майкъл Курц (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: ЗАНАЯТЧИИТЕ.