Подновена надежда

Прочит: Исая 40:27-31

 

„… онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.“

(Исая 40:31)

 

Чантата беше на задната седалка и колата вече тръгваше. Подготвях се да пътувам дълго, за да се погрижа за свой роднина. Преди да потегля, затворих очи, наведох глава и помолих Бога да ме подкрепя в това, което ми предстоеше.

Във време на физическо и емоционално изпитание бях насърчена от Исая 40:31 – стих, към който Господ обърна вниманието ми. Пазя го написан в дневната, за да ме подсеща да размишлявам върху него. Стихът ме уверява, че ще бъда силна, ако възлагам на Бога своята надежда.

След няколко мили път забелязах нещо светло на небето. Когато се вгледах, видях, че са белите пера от опашката на един орел. Той се спускаше точно над колата ми, докато се движех по шосето. Заплаках, когато си спомних Божието обещание от стиха на Исая.

Не очаквах физически знак за това обещание, но колко се зарадвах! Бог беше с мен и ми даваше необходимата сила. Той ще продължи да ми помага, ако възлагам надеждата си на Него.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти, че ни даваш сила, когато сме слаби. Помагай ни да разчитаме на Тебе. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато се доверявам на Бога, силата ми се подновява.

Кели Уокър (Мисури, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА НЯКОГО.