Покривка от благословения

Прочит: Псалм 105:1-4

 

„… като дойде и видя делото на Божията благодат, зарадва се и увещаваше всички да постоянстват в Господа с непоколебимо сърце.“

(Деяния 11:23)

 

Моята добра приятелка Барб изработва покривки за мебели от стари тениски, които имат особена стойност за своите притежатели. Един ден, когато ѝ отидох на гости, тя ми показа покривката, която беше направила за сина си – тя изобразяваше спортовете от неговата гимназия. Когато ѝ споделих колко стари тениски пазя, тя ми предложи да направи покривка и за мен. Това много ми хареса и с радост приех. Най-сетне можех да намеря приложение на всички тези дрехи, които не можех да изхвърля.

Докато ги събирах, осъзнах, че ми напомнят за благословенията, които Бог ми е подарявал. Сега те покриват леглото ми и е толкова хубаво! Всяка сутрин и всяка вечер ги поглеждам и благодаря на Бога за всички приятели и роднини, които са ми помогнали да съхраня толкова спомени. Открих, че благодарността към небесния Отец е прекрасен начин да започнеш деня.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за всичко, което ни напомня за Твоите благословения. Благодарим Ти, че ни утешаваш и ни обичаш. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес благодаря на Бога за любимите си хора и за радостите, които сме споделили.

Катрин Търк (Уисконсин, САЩ)

 

Да се молим: ДА ЗАБЕЛЯЗВАМЕ БОЖИЯТА ЛЮБОВ И БЛАГОСЛОВЕНИЯ.