Постоянна молитва

Постоянна молитва

Прочит: Лука 8:43-48

 

„… Дъще, твоята вяра те изцели; иди си с мир.“

(Лука 8:48)

 

Прочетох днешния библейски откъс от Лука 8 в деня преди операцията за премахване на злокачествен тумор от гърдата ми. Стих 48 ми проговори лично по няколко начина. Исус нарича жената „дъще“, което ми напомня, че съм Божие дете и отношенията ми с Него са специални. Думите „твоята вяра те изцели“ също сякаш се отнасяха за мен. Откакто открих бучката, през целия период на изследвания се молех непрестанно и чувствах Божието присъствие във всеки етап от тежкия път. Много приятели и семейството ми също се молеха за моето изцерение. Много ме насърчаваха и докосваха всички молитви, които според Яков 5:16 имат голяма сила. Когато прочетох „иди си с мир“, бях изпълнена с мира от Божията грижа.

Лука 8:48 ми даде увереност, че каквото и да се случи при тази операция, съм в Божите ръце. За щастие, резултатите бяха по-добри, отколкото очаквах. Не откриха ракови клетки в лимфните ми възли, както и на други места в тялото ми. Трябва да премина само през лъчетерапия, а не и през химиотерапия. Слава да бъде на Бога!

 

Молитва: Благодарим Ти, милостиви Господи, че винаги си с нас в изпитанията. Помогни ни да възложим надеждата си в Твоята любяща грижа. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато се моля, чувствам повече Божието присъствие и грижа.

Мари де Вет (Южна Африка)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЛЕКУВАТ ОТ РАК.